dinsdag 8 augustus 2023

Zesde dag van WK met twee Limburgers BMX-ers

Op de zesde dag van het WK Wielrennen opnieuw twee Limburgse BMX-ers aan de start. Indy Delahaye uit Geleen en Isa van der Velden uit Ospel. Beide meisjes staan ingeschreven bij de 'Girls 14 jaar'. Een categorie met 64 deelnemers. De beste 32 meisjes kwalificeren zich voor de kwartfinale.

Indy Delahaye
Indy gaat in de eerste ronde in heat 85 van start, in de tweede in heat 84 en in de laatste kwalificatiereeks in heat 81. Ze werd in de eerste twee reeksen, tweede en in de derde reeks derde. Met haar puntentotaal van 7 punten gaat als veertiende door naar de volgende ronde.

Isa van der Velden
Zij gaat steeds in de 87e heat van start, natuurlijk wel steeds tegen andere tegenstanders.
Isa won alle reeksen. Haar puntentotaal bedraagt derhalve 3 punten en zij gaat als tweede door naar de volgende ronde.

Kwartfinale / Halve Finale
Beiden rensters zijn daarmee gekwalificeerd voor de kwartfinale. Waarin ze zich beiden als vierde klasseerde en daarmee doorgaan naar de halve finale later vanmiddag. 
In de eerste halve finale nemen ze het tegen elkaar op. De concurrentie bestaat verder uit:    een andere Nederlandse, twee Australische meiden, een Colombiaanse, een Francaise en een Japanse.
Indy Delahaye werd vijfde in de finale en Isa van der Velden achtste. Helaas geen finale voor de Limburgers. In het eindklassement werd Indy 9e en Isa 15e.