vrijdag 25 augustus 2023

Mike Teunissen speelt alles-of-niets in laatste 1,5 km en met succes!

Vandaag stond in de 5-daagse Renewi Tour de lastigste etappe op het programma met een rit over 171 kilometer met daarin de beklimmingen van de Leberg, de Berendries, de Bosberg én de Muur van Geraardsbergen. Een échte klassieke dag.

Op zijn verjaardag
De 31-jarige Mike Teunissen won op zijn verjaardag deze derde rit met een tactische zet in de laatste 1,5  kilometer. In een kopgroep van zeven sprintte hij weg, waarbij de anderen twijfelde. Dat was voldoende voor de winst. Zijn tweede overwinning van dit seizoen, na de triomf in de Tour of Norway.

Anticiperen
Mike sprong met acht anderen weg bij de eerste heuvels en dit 9-tal ging op zoek naar de vroege vluchters. Dat deed hij met onder ander Van Moer, Dewulf, Eekhof en Sénéchal. Op Denderoordstraat maakten enkele renners uit het peloton de oversteek, waarna Tim Wellens op de Muur solo ging en ook seconden sprokkelde op de ‘Green km’. Hij had echter een leegloper en hield zich afzijdig in de kopgroep.

De kopgroep bestond toen nog uit Wellens, Mike, Yves Lampaert, Florian Vermeersch, Arnaud De Lie, Fred Wright, Marc Hirschi en Axel Zingle. De Lie werkte echter voor zijn landgenoot Vermeersch en werd later gelost.

Teunissen is de slimste
Hirschi versnelde op de laatste strook op Denderoordstraat en kreeg Zingle, Wright en Wellens mee. Teunissen, Vermeersch en Lampaert zaten echter niet ver en kwamen na een kilometer weer aansluiten. Teunissen merkte bergop dat hij nét iets minder was en deed een alles-of-niets poging. Hij hield op de Vesten sterk stand en kon zo zijn handen  - op zijn verjaardag - in de lucht steken. Wellens sprintte toch nog naar de tweede plaats en is de nieuwe leider. Zondag eindigt de Renewi Tour

Voor meer informatie kijk later ook op www.miketeunissen.nl