woensdag 2 augustus 2023

Quinty Schoens (Parkhotel Valkenburg) tweede in Franse 1.1-koers

De 24-jarige Quinty Schoens is gisteren in Pabu als tweede geëindigd in de Franse eendaagse wedstrijd Kreiz Breizh Elites Féminin (1.1). In een wedstrijd over 139 kilometer van Callac naar Pabu had ze slechts zes seconden achterstand op de Italiaanse Giorgia Vettorello (BePink-GOLD).
Ploeggenote Scarlett Souren uit Meerssen werd 39e.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd eindigde met zes heuvelachtige omlopen in Pabu. Hoewel het peloton in de eerste anderhalf uur flink werd uitgedund, viel de wedstrijd in de omlopen pas écht in haar plooi. Schoens probeerde al op 33 kilometer van de meet met Vitillo naar de koploper Kulynch te rijden. Maar alles kwam toen weer samen.

Elf kilometer later ontstond een kopgroep van vier renners, uit ook vier sterke teams. Quinty Schoens (Stein) zat opnieuw mee. Verder ook drie Italianen: Malcotti. Silvestri en Vettorello. Het peloton verloor terrein en keek tegen een achterstand van bijna 50 seconden aan. In een regenachtige finale viel Silvestri en pakte Vettorello een kleine voorsprong. Schoens pakte namens Parkhotel Valkenburg een mooie tweede plaats. Dat was voor haar de eerste podiumplek in de categorie van de Elite-vrouwen. Proficia
t!