zondag 13 augustus 2023

Bart Bakker gevallen in kwartfinale WK BMX

De laatste Limburger zal vandaag van start gaan op het WK wielrennen. Op deze een-na-laatste wedstrijddag in Glasgow gaat BMX-er Bart Bakker (Heerlen) in één van de acht heats van start in de junioren categorie. De eerste heat van vandaag start om 15.15 uur. Hij kan zich plaatsen door bij de eerste vier te eindigen. Als dat niet zou lukken, krijgt hij nog een herkansing.

Wedstrijden verdeeld over twee dagen
In deze ronde gaan dan weer de eerste twee door. Daarna volgt de achtste finale. De volgende ronden: kwartfinale, halve finale en finale staan voor morgen geprogrammeerd.
Naast de junioren (M), zijn vandaag ook de junioren (V), U23 (M) en (V) en Elite mannen en Elite vrouwen aan de beurt.


Update, zondag 13-aug om 12:55 uur
Zojuist kwalificeerde Bart Bakker zich voor de achtste finale. Vanuit baan vier kwam hij als tweede over de streep. De eerste vier gaan direct door naar de volgende ronde. Er was een valpartij met vier renners. 

In de achtste finale opnieuw een tweede plaats achter een Italiaan. En aangezien de eerste vier zich kwalificeren gaat hij vrij soepel door naar de kwartfinale. Deze staat voor morgen (13-aug) op het menu. Dus morgen meer!

Kwartfinale
In de laatste kwartfinale moest Bakker zich kwalificeren door bij de beste vier renners te eindigen. Dat lukte helaas niet. Hij raakte in vijfde positie in de eerste bocht uit balans en sloeg daarna tegen het asfalt. In de officiële uitslag kreeg hij een DNF en is de Limburgse BMX-er uit het toernooi.