zaterdag 5 augustus 2023

Europese kampioenschappen MTB YOUTH in Italië

In het Italiaanse El Ciocco vinden van 2 tot en met 6 augustus de Europese kampioenschappen Mountainbike voor de jeugd plaats. Zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar kunnen deelnemen aan dit officiële UEC-kampioenschap.

Thijmen Hendrikx uit Reuver
Is regerend Nederlands kampioen MTB bij de jeugd en neemt deel aan dit Europese kampioenschap. Thijmen is ook nog eens Nederlands kampioen Cyclo-cross. Hij neemt deel in de categorie: 'Jongens 13 en 14 jaar'.

Programma en resultaten (update: 4-aug-23 om 13:04 uur)
Hieronder de verschillende onderdelen en de klasseringen (updates volgen...)

Woensdag 2 augustus, individuele tijdrit over 560 meter
Klassering: 98e plaats, met een tijd van 1:42,83 minuten op iets meer dan 6 seconden van de winnaar. Aantal deelnemers (M): 267. In het ploegenklassement staat het team 36e.

Donderdag 3 augustus
, Team Relay XCR
Thijmen begon als startrenner in de Team Relay XCR, daarna Zoë Brakke en tot slot Beer van Beurden. Ze reden allemaal één ronde. Totaaltijd: 30:22 en daarmee 28e.
Aantal teams: 135, altijd bestaande uit twee jongens en één meisje.

Vrijdag 4 augustus
, Short Track XCC,
Thijmen is niet gekwalificeerd, uitsluitend de eerste 45 renners van de tijdrit van woensdag.
Zoë Brakke (meisjes U15) uit het team F&F TeamNL, waarin ook Thijmen rijdt, werd 15e in deze shortrace.

Zaterdag 5 augustus
, Cross Country XCO (jongens 13 jaar).
Thijmen had een prima 19e startpositie van de in totaal 97 deelnemers. Hij kwam sterk uit de startblokken. Echter in de eerste afdaling moest iemand hard remmen en Thijmen viel door deze manouvre. En kwam daardoor buiten het parcours terecht, met een knieblessure als gevolg. Desondanks kon hij de wedstrijd reglementair beëindigen. En
 werd 44e op 8:16 minuten van de Belgische winnaar Lars Peers. Thijmen was na Stan Zeelenberg en Beer van Beurden de derde Nederlander aan de streep.